Modo krossade lilla Brynäs

Över kvalstrecket - med råge. Hela 6-1 till Modo skrevs slutsiffrorna till när Brynäs kördes över.

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo hade ett jätteläge att komma över kvalstrecket. En seger över det gästande Brynäs var det enda som behövdes.

Och som de vann.

Hannu Pikkarainen satte matchens första mål efter 5.58 i spel fem-mot-fyra. Kvitteringen skulle dock ramla in bara minuterna därpå då Sebastian Lauritzen med ett stenhårt och snyggt skott lyckades överlista bortamålvakten.

Men när Mattias Timander, med endast två sekunder kvar av matchen, tog tillbaka ledningen skulle Modo koppla ett ordentligt grepp om matchen.

Byron Ritchie drygade ut direkt i mellanperioden och Ladislav Nagy satte Modos fjärde mål efter dryga halvtimmen spelad.

Utskåpningen stannade dock inte där. Robert Rosén satte 5-1 och i den sista perioden fastställde norrmannen Per-Åge Skröder slutsiffrorna till hela 6-1 till Modo, som därmed klättrade till en sjunde.