Joakim Lindström firar sitt matchavgörande mål.
Joakim Lindström firar sitt matchavgörande mål. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Svängigt värre när SAIK vann

4-4 och förlängning - då avgjorde Joakim Lindström för sitt Skellefteå.

SKELLEFTEÅ. Ingenting såg ut att kunna sära på lagen när Skellefteå tog emot Frölunda på Kraft Arena.

Mål var det gott om. Mikko Lehtonen gav hemmalaget en drömöppning när han efter endast en minut satte pucken bakom Johan Holmqvist i Frölunda-målet.

Melker Karlsson drygade ut ledningen strax därpå, innan gästerna kom igång på riktigt. Mikael Johansson reducerade strax innan den första pausvilan. Ett mål som tände bortaspelarna.

Christian Bäckman satte kvitteringen och i mellanperioden och Toni Koivosto tog hand om ledningen i den tredje perioden.

Då vaknade SAIK till liv igen och började producera. Mikko Lehtonen satte kvällens andra mål när han gjorde 3-3 och David Rundblad tog tillbaka ledningen med mindre än en minut kvar av mötet.

Men segern fick vänta. Niklas Andersson kvitterade för Frölunda med bara fyra sekunder av matchen och tog mötet till förlängning - där Joakim Lindström till slut kunde sätta det avgörande målet för sitt SAIK.