Brynäs vann enkelt.
Brynäs vann enkelt. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Här viftar Brynäs bort SAIK

Brynäs rossade topplaget med hela 5-0.

GÄVLE. Det blev aldrig någon match mellan Brynäs och Skellefteå. Hemmalaget dominerade tillställningen från början till slut och gav aldrig gästerna någon riktig chans att slå tillbaka.

Det skulle dröja drygt tio minuter innan mötets första mål skulle göras. I powerplay kunde Sebastian Lauritzen prickskjuta in 1-0-målet för att bara minuten senare se Jonas Nordquist dryga ut ledningen.

Mellanperiodens enda mål stod junioren Johan Larsson för, som därmed satte sitt första mål i Elitserien någonsin.

Hemmaspelarna trummade vidare i den sista perioden. Nordquist dödade matchen helt och hållet med sitt andra mål för kvällen och Jakob Silfverberg fastställde slutsiffrorna till hela 5-0 när han med åtta minuter kvar av mötet dunkade in det sista målet.