Det är inte lika fullt på Kraft Arena längre.
1 av 2
Det är inte lika fullt på Kraft Arena längre.
Klubben har tredje sämst hemmasnitt.
2 av 2
Klubben har tredje sämst hemmasnitt.

Publiken sviker Skellefteå

Tvåa i grundserien - men bland det sämsta hemmasnittet i Elitserien.– Vad kräver publiken i Skellefteå egentligen? frågar sig SAIK-bloggaren Magnus Lindberg.


Hemmasnittet

1. Frölunda - 9 118

2. Djurgården - 7 514

3. HV71 - 6 826

4. Färjestad - 6 798

5. Linköping - 6 615

6. Modo - 6 179

7. Brynäs - 5 573

8. AIK - 5 434

9. Luleå - 5 261

10. Skellefteå AIK - 4 972

11. Timrå - 4 925

12. Södertälje - 4 006

SKELLEFTEÅ. Publiken vänder ryggen till för Skellefteå. Medan laget verkligen har imponerat och parkerar sig på en andraplats efter 38 spelade matcher lyser åskådarna med sin frånvaro på Kraft Arena.

Nu börjar de hängivna supportarna att tröttna på de tomma läktarna.

"Vi ligger på 2:a plats i Elitserien, och det tycker jag borde räcka för att locka publiken till matcherna. Visst så kanske vi inte uppvisar det bästa spelet hela tiden, men ändå. Vad kräver publiken i Skellefteå egentligen?" skriver SAIK-bloggaren Magnus Lindberg.

Med endast 4 972 åskådare har SAIK ett av Elitseriens lägsta publiksnitt. Endast bottenlagen Timrå och Södertälje har lägre än överraskningslaget.

"Sänk priserna"

Men någon snabb lösning till klubbens stora problem finns det inte. Även om en prissänkning av biljetterna kan vara ett alternativ.

"Jag tror även på en sänkning av biljettpriserna. Visst så skulle det komma in mindre intäkter per åskådare, men om en sänkning samtidigt genererar flera besökare så äter det upp förlusten per åskådare och jag tror även att det skulle bli vinst ekonomiskt på en sänkning. För mera folk innebär mera försäljning runt i hallen etc", skriver Lindberg.

Värt att notera är att SAIK har, trots det svaga hemmasnittet, ett starkt publiksnitt på bortais. 6 306 ligger snittet på där - vilket även placerar klubben på en tredjeplats.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.