Sammanlagt 28 minuter av spel för något lag i numerärt överläge.
Sammanlagt 28 minuter av spel för något lag i numerärt överläge. - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX
Brynäs kunde till slut vinna matchen med 21-.
Brynäs kunde till slut vinna matchen med 21-. - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX
Brynäs rycker nu vid slutspelssträcket.
Brynäs rycker nu vid slutspelssträcket. - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX

Utvisningskaoset i Stockholm

Djurgården gästades av Brynäs i en av de mest klassiska drabbningarna i elitserien. Men lördagskvällens match blev en historia full av utvisningar och tuffa tacklingar.

Matchfakta:

Djurgården: Mathias Tjärnqvist, (ass. D. Brodin)

Brynäs: J. Silfverberg (ass. D. Clarke, C. Järnkrok), S. Lauritzon (ass. J. Granström, N. Andersén)

Utvisningar:

Djurgården: 12 minuter.

Brynäs: 16 minuter.

STOCKHOLM. Djurgården har sannerligen blandat och gett under elitseriesäsongen. Fjolårets finallag låg inför lördagskvällens match mot Brynäs på en ohotad sjätteplats. Något publiken inte varit nöjd med.

Men under kvällens klassiska drabbning mot Brynäs såg Stockholmslaget mer ut som en nedflyttningskandidat, än ett förmodat topplag.

Sammanlagt 28 utvisningsminuter

Matchen utvecklades snabbt till en power playtillställning. Djurgården spelade i numerärt underläge sammanlagt tolv minuter.

Gävlelaget var än värre med 16 utvisningsminuter. Men det var ändå ett slutspelskämpande Brynäs som kunde föra matchen.

Unge Jakob Silfverberg gav Brynäs ledningen i spel fyra mot fem i slutet av den andra perioden. Sebastian Lauritzen utökade ledningen till 2-0 i mitten av den sista perioden.

Men den stora snackisen efter denna drabbning är det som sker i den andra perioden när Djurgårdens Mika Hannula tryckte in pucken mellan Niklas Svedbergs ben. Målet rubbades efter ett pucken åkt över mållinjen men videodomaren valde ändå att underkänna målet.

– Jag tycker det är direkt dåligt att fem domare inte kan se att pucken åker över mållinjen, säger Tomas Montén.

Men Djurgården fick sin moraliska utjämning

Mathias Tjärnqvist kunde utjämna till 1-2, ett mål som gav hemmalaget rikligt med energi. Djurgårdspubliken kom även de i gång efter reduceringen och under långa stunder kokade Hovet i slutet av matchen.

Med minuten kvar sökte Djurgården ett läge att plocka ut målvakten Stefan Ridderwall, men Brynäs vägrade låta hemmalaget få möjligheten att få till spel sex mot fem. Något som till slut blev avgörande för matchen.

– Vi gör helt enkelt en riktig pissmatch. Vi skapar väl några lägen i andra perioden men vi var helt enkelt för dåliga i dag, säger Tomas Montén till Canal Plus efter matchen.

– Jag tycker det är direkt dåligt att de fem domarna inte kan se att pucken är över mållinjen.

/
/
/

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.