Hemmapubliken var riktigt i farten under matchen.
Hemmapubliken var riktigt i farten under matchen. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Luleå fick stopp på bottenlaget

Luleå besegrade under tisdagen Timrå och nu är bottenlaget rejält indragna i striden om kontraktet.

LULEÅ. Det populära laget från norr, Luleå, ställdes under tisdagskvällen mot slutspelskämpande Timrå IK.

Hemmalaget tog tidigt kommandot och hade efter endast sex minuter ledningen med två mål mot noll.

Förste målskytt blev nyförvärvet Vili Sopanen efter ett snyggt genombrott och iskallt avslut. Debuten blev inte den succé alla hade hoppats på för finnen, men under tisdagskvällen visade Sopanen att han kan bli direkt avgörande för Luleås framtida chanser och förhoppingar om ett SM-guld.

Det andra målet gjordes den gedigne målskytten Cam Abbott, som gjorde comeback efter tio veckors uppehåll. Luleå såg sedan ut att defilera mot ett svagt Timrå.

Men Timrå vägrade ge sig. Bottenlaget visade upp en rejäl vilja när laget lyckades genom Gabriel Karlsson reducera och sedermera kunde Timrås nyförvärv Jamie Lundmark kvittera till 2-2.

Ett resultat som såg ut att stå sig matchen ut, men topplaget Luleå ville annat.

Med mindre än två minuter kvar fastställde Joonas Vihko slutresultatet till 3-2.

– Timrå gjorde det svårt för oss, de var riktigt bra under mitten av matchen, säger matchvinnaren till Canal Plus.

– Det var en riktigt skön seger för oss.

Timrå är nu sist i elitserien efter AIK:s straffseger över Brynäs.