Tennismålet fixade segern mot HV71

Åtta mål gjordes när Djurgården drabbade samman med HV71. Men det var bara ett av dem som stack ut ordentligt.

STOCKHOLM. Marcus Nilson stod för matchens överlägset snyggaste mål när Djurgården hemmaslog HV71 med 5-3.

I en blixtsnabb kontring ställdes Nilson helt ensam med HV71:s målvakt Daniel Larsson, som desperat försökte rensa undan pucken. I stället flög den upp i luften och med ett tennisslag kunde den forserande DIF-spelaren trycka in 2-0-målet.

Men gästerna vägrade att ge upp.

Och trots att Djurgården aldrig gav bort ledningen var de med i matchen ända in till den sista perioden, då målen till slut började hagla in.

Hela sex mål producerades i de sista 20 minuterna - men till slut kunde Djurgården alltså se till att HV71 tappade serieledningen till Skellefteå.

– Vi är medvetna om hur tabellen ser ut och varenda poäng är viktig. I dag spelar vi så bra att jag tycker att vi förtjänar tre poäng, säger hemmakaptenen Nichlas Falk till Canal Plus direkt efter matchen.