AIK hade otroligt svårt att komma till vassa chanser mot Brynäs.
AIK hade otroligt svårt att komma till vassa chanser mot Brynäs. - Foto: SÖREN ANDERSSON/AP/SCANPIX
Brynäs Thomas Greiss blev matchens bäste spelare.
Brynäs Thomas Greiss blev matchens bäste spelare. - Foto: SÖREN ANDERSSON/AP/SCANPIX

Gnaget vann sin måstematch mot Brynäs

AIK var illa tvingat att besegra Brynäs framför Black Army och de 3 405 personerna som tagit sig till Hovet.

STOCKHOLM. AIK:s formkurva har inte varit den allra bästa efter juluppehållet. Laget har gått från att vara säsongens stora överraskning till att bli direkt indraget i kvalspelsträsket. Men under kvällens hemmamatch mot gästande Brynäs fick "Gnaget" äntligen utdelning på sin frenetiska hockey.

Efter en målsnål inledning där det offensiva spelet lös med sin frånvaro fick matchen en enorm utväxling under den tredje och sista perioden.

För kunde Gävlelaget ta ledningen efter en mindre försvarsmiss från AIK:s backar. Men efter det tog hemmalaget över matchen fullständigt.

Två snabba mål från jubilaren David Engblom och stentuffe Christian Sandberg gav nedflyttningshotade laget ledningen.

Men med endast minuter kvar av den rafflande drabbningen drog AIK på sig två ytterst onödiga utvisningar som gav liv i matchen. Men bortalaget misslyckades kopiöst att dra nytta av det numerära överläget och i stället kunde AIK slänga in pucken två gånger om i öppen kasse.

Matchen slutade 4-1 till AIK som därmed klättrar allt närmare slutspelsplatserna samtidigt som klubben temporärt kommer längre bort från kvalplatserna i botten av tabellen.