Globen är en omstridd arena. Frågan är hur Hockeyligan löser den kommande slutspelssituationen?
Globen är en omstridd arena. Frågan är hur Hockeyligan löser den kommande slutspelssituationen? - Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX

Citaten som fått AIK-fansen att se rött

Svenska Hockeyligans sportchef, Tommy Töpel, är i ordentligt blåsväder efter de mindre väl valda orden riktade mot AIK. Och nu kommer kritiken från Stockholmsklubbens supportrar.


Ta del av åsikterna:

Joakim Halls blogg, 171 24 Solna, kan ni finna här. Där bjuder Hall på allt från träningsrapporter från Skytteholm, till ingående intervjuer med mängder av spelare.

"Himmelriket - Golden hill" heter Marie Lichtensteins blogg där hon delar med sig av sina åsikter från allt som rör AIK, men ishockeyfalangen i synnerhet.

STOCKHOLM. AIK-fansens är definitivt inte nöjda med Hockeyligans sportchef Tommy Töpels uttalanden gällande arenafrågan för Stockholmslagen.

Under söndagen publicerade Aftonbladet en längre artikel där de hade ställt föreningsbasen mot väggen. Anledningen var att granska hur slutspelets schema skulle se ut om Djurgården och AIK hamnade på samma seedningshalva.

– Det är hög tid att Solna börjar tänka på att skaffa sig en egen arena, ska Töpel då ha sagt.

"Oerhört korkat" och "vilken pajas" är bara några av de betyg som Gnagetfansen tillgivit Töpels utspel.

Hockeyligan "rättar felen"

Men under måndagen valde Hockeyligan att publicera en längre dementi av de uttalanden som sportchefen bjudit på. Bland annat hävdar förbundet att det inte alls ska råda något "kaos" inför slutspelet och att de nu vill "sätta in uttalanden och åsikter i sitt rätta sammanhang."

Enligt den pressrelease som ligger uppe på Hockeyligans hemsida vill elitseriens samlade förening se en hållbar utveckling av arenafrågorna i Stockholmstrakten.

- Vi saknar isytor i stockholmsområdet och det är en viktig framtidsfråga som måste lösas för att på sikt få en hållbar lösning. Det är redan i dag problem att få träningstider, främst för de många ungdoms- och juniorlag som finns, skriver de.

Samtidigt hävdar Töpel att han har all respekt för det arbete som AIK har gjort:

– Jag högaktar AIK för deras hårda arbete, Peter Mellqvist och Anders Gozzi förtjänar allt beröm de kan få.

Får fortsatt kritik

Men alla är inte nöjda med citaten där Töpel försvarar sina mindre smickrande uttalanden om Gnaget.

"Vem vill du försöka lura Töpel? Det hade varit fasen så mycket ärligare om du gått ut och bett om ursäkt för ett oerhört korkat uttalande och det skulle ha skett officiellt. Din trovärdighet är borta Töpel." skriver bland annat Nyheter24:s AIK-bloggare, Marie Lichtenstein.

Det är inte de enda hårda orden som riktas mot Svenska Hockeyligan och Tommy Töpel.

"Vilken pajas, otippat att han är gårdare." häver Joakim Hall ur sig på sin blogg - 171 24 Solna.

Det som kvarstår är att om AIK lyckas kravla sig med till slutspelet, samtidigt som Djurgården kvalificerar sig på den undre halvan, kommer det att ske förändringar i spelschemat.

Däremot vill Hockeyligan låta diskussionen om arenafrågan fortsätta, speciellt med tanke på att det finns en överhängande möjlighet att Bajen Fans lyckas med bedriften att slå sig in i toppen av svensk hockey.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!