1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Glädjefnatt i Scandinavium

Frölunda kom till spel illa tvingade att plocka hem tre poäng och fler än 12 000 åskådare satt i 60 minuter med myror i byxorna.


GÖTEBORG. I en tät, tuff och kampfylld match lyckades bottenlaget Frölunda plocka hem tre ruggigt viktiga poäng.

Av samtliga lag i elitserien var det inget som spelade med sämre förutsättning än Frölunda. Sist i tabellen och vid förlust skulle kvalserien vara ett faktum.

Göteborgarna kom med andra ord till matchstart med kniven på strupen och endast tre poäng skulle vara tillräckligt för att hålla säsongen vid liv.

Men till publikens stora glädje i Scandinavium kom spelarna ut med en ny blick i ögonen. Modo skulle bara krossas. Frölunda lirade med en oanad frenesi. Disciplinerad forechecking, än bättre backchecking och stenhård bevakning på samtliga bortaspelare präglade spelet.

Det tuffa spelet gav utdelning. Toni Koivisto sköt 1-0. Tomi Kallio drygade ut till 2-0 och när Robin Lindqvist gjorde 3-0 började det annars folktomma Scandinavium att koka.

Publiken hoppade och äntligen hörde man ramsor från Frölundas hejarklack - "Goa Gubbar". Elitseriens tabelljumbo har fått nytt hopp och jakten på förlängt kontrakt är i full gång. Men jublet tystades snabbt ner.

Modo lyckades två gånger om få hål på hemmalaget och hyllningssångerna tystades plötsligt ner. Frölunda blev tillbakapressade. Frölunda stod ändå upp med ett starkt försvarsspel och en kämpainsats av sällans skådat slag under säsongen som gått.

Slutligen fick de drygt 12 000 åskådarna brista ut i ett glädjetjut när slutsignalen äntligen ljöd ut.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!