Niklas Czarnecki bryter sitt kontrakt just inför slutspelet.
1 av 2
Niklas Czarnecki bryter sitt kontrakt just inför slutspelet. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Sportchefen Michael Sundlöv.
2 av 2
Sportchefen Michael Sundlöv. - Foto: STIG KENNE/SCANPIX

Nu är det bekräftat: Czarnecki bryter kontraktet med Brynäs

Som befarat har Brynäs-tränaren Niklas Czarnecki beslutat sig för att bryta kontraktet med klubben.


Czarnecki och klausulen:

Niklas Czarnecki tog över som Brynäs huvudtränare säsongen 08/09 då han efterträdde Leif Boork. Han har tagit laget till slutspel tre raka säsonger. Tidigare tränade han allsvenska Bofors.

Klausulen: Den säger att kontraktet har kunnats brytas av antingen Czarnecki själv eller av klubben. Men det var tvunget att ske inför den sista februari.

Czarnecki blir kvar i Brynäs fram till den sista april.

GÄVLE. Trots att Brynäs är klara för sitt tredje raka slutspel har huvudtränaren, Niklas Czarnecki, beslutat sig för att bryta sitt kontrakt med klubben.

Inför säsongen skrev Czarnecki på ett två-årskontrakt, som innehöll en klausul vilket gjorde det möjligt för honom att lämna klubben efter bara en säsong. En valmöjlighet han nu har bestämt sig för att utnyttja.

– Jag har utnyttjat klausulen i mitt kontrakt med Brynäs IF. Jag har informerat spelarna och nu siktar vi alla mot ett underbart slutspel där vi har alla möjligheter att gå långt. Mitt och lagets fokus är nu på slutspelet där vi alla jobbar för samma mål, säger Czarnecki själv i ett pressmeddelande.

– Det här är inget konstigt. Det blir ingen skillnad i vår verksamhet bara för att Niklas ändrar sitt kontrakt. Det är alltid här och nu som gäller för oss. Alla är professionella, och vår uppmärksamhet ligger nu på slutspelet, säger sportchefen Michael Sundlöv i samma pressmeddelande.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!