Luleå gjorde mål 49 sekunder in i matchen. I Sudden Death gick det än snabbare, Sebastian Enterfeldt avgjorde matchen 22 sekunder in på den fjärde perioden. - Foto: Bror Persson / SCANPIX

Klassikermötet slutade med hemmaseger

Djurgården lyckades med nöd och näppe kämpa in en kvittering i slutskedet av matchen, men vad gör väl det när man tillåter mål direkt efter nedsläpp?

Luleås tuffa lott:

Det fanns inte mycket till val när Luleå slutligen ställdes mot Djurgården - stockholmarna var det enda kvarvarande laget. Men med tanke på norrläningarnas knackiga bortafacit i huvudstaden är det mycket som talar för att åtminstone ett lag från 08-land kravlar sig vidare till semifinalerna.

Att Luleå dessutom saknar det viktiga backparet Janne Niinimaa och Elias Fälth gör inte saken särskilt mycket lättare.

LULEÅ. Under årens lopp har möten mellan Luleå och Djurgården många gånger blivit stora klassiker. Den här kvartsfinalserien har alla möjligheter att bli ytterligare en i raden.

Gamle räven Hardy Nilsson mot ynglingen Jonas Rönnqvist. Erfarenhet mot ungdomlig geist. En match i matchen mellan de två tränarna som även speglade utgången av drabbningen.

Luleå satte av i extremt högt tempo och lyckades redan efter 49 sekunder trycka in 1-0. Ett ledningsmål som stod sig långt in i matchen.

Djurgården gjorde vad de kunde men fick aldrig till de riktigt klara möjligheterna. Hardy Nilsson möblerade om i femmorna utan att få utdelning.

Men genom en enorm slutforcering med två minuter kvar av den sista perioden kunde Mika Hannula kvittera efter en enorm målvaktstabbe från Anders Nilsson i Luleåkassen. Då hade det gått 57 minuter mellan matchens två enda mål.

Desto snabbare gick det i Sudden Death. I likhet med hemmalagets första balja kunde Luleå direkt efter nedsläpp avgöra matchen genom forwarden Sebastian Enterfeldt.