Luleå vann i rökkaoset

Luleå tog den tredje raka segern mot Djurgården. Men matchen hade kunnat få en bättre start.

LULEÅ. Kvartsfinalen mellan Luleå och Djurgården fick skjutas upp med en halvtimme sedan delar av den tillresta DIF-klacken tänt på bengaler och sprängt rökbomber.

Brandlarmet utlöstes och oroliga fans började lämna läktarna.

Men när matchen väl drog igång var det Luleå som skulle ta ledningen. Detta efter en mållös första period.

Joonas Vihko gav Luleå ledningen tidigt i mellanperioden och såg till att hemmalaget tog det första steget mot den tredje raka segern mot DIF.

Kvitteringen skulle dock komma.

I spel fem mot fyra kunde Patrick Cehlin få in pucken bakom hemmamålvakten Anders Nilsson och gav gästerna och deras fans hopp om en vändning.

Men med tre minuter kvar av matchen slog Mats Lavander till och gjorde 2-1 till sitt Luleå, som bara minuterna senare drygade ut till 3-1 genom Jonas Berglund.

Luleå leder därmed med 3-0 i matcher och stormar mot semifinalen.