30 sekunder kvar - då räddades Linköping

Patrik Zackrissons kvitteringsmål bäddade för en seger Linköping mot Skellefteå.

SKELLEFTEÅ. Linköping var endast 30 sekunder från att förlora borta mot Skellefteå.

Men då klev Patrik Zackrisson fram och kvitterade till 3-3.

Ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande för gästerna, som säkrade segern på övertid genom Jan Hlavac.

Linköping skulle få en rejäl drömöppning på matchen. Michael Holmqvist öppnade målskyttet redan efter två minuters spel och med mindre än 15 sekunder kvar av perioden kunde Zackrisson dryga ut ledningen.

SAIK vägrade ge upp.

Tim Erixon och Erik Forsell tog Skellefteå tillbaka in i matchen genom att sätta 1-2 och 2-2, för att sedan se Fredrik Lindgren ta ledningen tio minuter in i den sista perioden.

Segern var nära för hemmalaget.

Men tvåmålsskytten Zackrisson ville annorlunda och såg till att Linköping kunde gå upp till en 2-1-ledning i matcher.