Färjestad avgjorde i matchens absoluta slutskede.
Färjestad avgjorde i matchens absoluta slutskede. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Frågan är om kvartsfinalserien redan nu är avgjord?
Frågan är om kvartsfinalserien redan nu är avgjord? - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Brynäs knäcktes i matchens slutskede

Brynäs var bra med hemma mot Färjestad fram till matchens absoluta slutskede. Då visade Rickard Wallin sin klass och kunde avgöra den viktiga fjärde kvartsfinalen till värmlänningarnas favör.

Förutsättningarna:

Färjestad blev efter kvällens viktiga seger borta mot Brynäs skyhöga favoriter att ta sig vidare till semifinalspelet. 3-1 står det nu i kvartsfinalserien mot Gävlelaget och nu är det inte mycket som talar för att värmlänningarna ska tappa försprånget.

GÄVLE. Brynäs låg under med 2-1 i matcher inför måndagskvällens stora kamp mot Färjestad. Gävlelaget var med andra ord på gränsen till tvingade att gå segrande ur fajten.

Men i likhet med de två första matcherna i kvartsfinalserien fick inte hemmalaget till sitt grundspel. Karlstadslaget pressade högt, spelade tufft och spelade med den intensitet man saknade i lördags. Och pressen gav omgående resultat.

Per Åslund kunde efter en tilltrasslad situation stöta in ledningsmålet som innebar att den klassiska "kniven på strupen" kläcktes av Canal Plus-kommentatorerna.

Kamp in i det sista

Det snabbt klart att hemmalaget inte skulle lägga sig på rygg och ge upp kampen utan en fajt. De kämpade, gnetade och gjorde motståndarna lättirriterade. En taktik som slutligen även den gav resultat.

Eero Somervuori kunde kvittera när den avslutande perioden endast var 43 sekunder gammal. Men till hemmafansens stora förtret kunde Saik avgöra matchen i dess absoluta slutskede.

Med mindre än två minuter kvar kunde Rickard Wallin dyka upp från ingenstans och fastställa slutresultatet till 2-1 för Färjestad. Ett Färjestad som därmed tar ledningen i serien med 3-1 i matcher.