Färjestad vann den första matchen. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Färjestad - första laget att besegra AIK

Storklubben är det första laget att besegra AIK i slutspelet efter tisdagens 2-1-vinst.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (07:35 i den första perioden) Oscar Ahlström, 1-1 (19:14) Rickard Wallin, 2-1 (10:07 i den andra perioden) Magnus Nygren

Domare: Morgan Johansson

Arena: Löfbergs Lila Arena

Publiksiffra: 7 088

KARLSTAD. AIK har gått som tåget i slutspelet och slog ut HV71 i fyra raka matcher.

På tisdagen åkte succélaget på den första förlusten efter att Färjestad vände och vann den första matchen i semifinalserien.

Det var Stockholmsklubben som började bäst och precis när FBK hade fått grepp om matchen gjorde Gnaget det första målet. I en snabb kontring sköt Oscar Ahlström elegant upp pucken i krysset.

– Han gjorde det oroligt vackert. Ahlströ, åker och tittar på passning en stund, och sen bara – snabb release. Den sitter som en smäck upp i bortre krysset, säger experten Thomas Johansson i Canal plus.

Med 14 sekunder kvar av den första perioden kvitterade Karlstadlaget. Magnus Nygren sköt ett skott som Rickard Wallin styrde in.

I den andra perioden fastställde Nygren slutresultatet till 2-1. Efter en tekning sköt backen direkt och Viktor Fasth lyckades inte rädda skottet.

Färjestad har därmed fått en drömstart på semifinalserien och leder med 1-0 i matcher.