Färjestad seglar mot en ny SM-final. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
AIK:s resa går mot sitt slut. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Karlstadsgrabbarna kämpar vidare mot finalen.
Karlstadsgrabbarna kämpar vidare mot finalen. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Frågan är vad som ska stoppa Färjestad från att ta ett nytt SM-guld.
Frågan är vad som ska stoppa Färjestad från att ta ett nytt SM-guld. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Gnagets magiska resa går mot sitt slut

AIK gick på en ny mina i Karlstad och nu är det inte mycket som talar för att stockholmarna ska lyckas klättra sig vidare till SM-final.

Spelarflykten i Gnaget

Nyheter24 kunde under torsdagen avslöja att upp till tolv spelare kan komma att lämna klubben efter säsongen.

– Vi har ett femtontal spelare som är klara för spel till nästa säsong, verifierade då klubbens sportchef Anders Gozzi för Nyheter24.

Ni kan läsa mer om den stora flykten här.

KARLSTAD. AIK:s framgångssaga går snabbt mot sitt slut. Efter den makalösa kvartsfinalserien mot HV71 har de nu stött på riktigt hårt motstånd mot Färjestad. Så även under lördagskvällen.

Trots att stockholmarna tog ledningen med 1-0 tidigt i den första perioden kunde Gnaget inte stå emot när det stjärntunga hemmalaget fick fart under skridskorna.

Marcus Paulsson kvitterade nio minuter efter AIK:s ledningsmål. Jonas Junlund kunde sedan utnyttja en enorm försvarstabbe från Patrik Nemeth. Därefter kunde den store artisten Dick Axelsson ge FBK ledningen med 3-1. Och det var inte mycket som därefter talade för Gnaget.

Efter mål av Oscar Ahlström blev det återigen liv i matchen, men i vanlig ordning orkade inte Gnaget kämpa in i kaklet.

Matchen slutade 4-2 till Karlstadgrabbarna efter att Per Åslund kunde avgöra match i tom kasse. Och nu är Färjestad på god väg att upprätthålla sin smått magiska statistik med finalspel vartannat år. Samtidigt ser Gnagarna ut att gå mot ett abrupt slut på den härliga resan.