Skellefteå på väg mot final - efter ny seger

Skellefteå vann tisdagens match med 1-0 och är på väg mot final.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (09:45 i den första perioden) Anders Söderberg, 2-0 (19:45 i den tredje perioden) Jimmie Ericsson

Domare: Tomas Andersson

Arena: Skellefteå Kraft Arena

Publiksiffra: 5 923

SKELLEFTEÅ. Skellefteå tog en ny seger och nu behöver de "bara" en vinst till att ta sig till SM-final.

Både lagen satte full fart framåt från början och skapade flera heta lägen de inledande minuterna i matchen.

Efter nio minuters spel gick Luleåförsvaret bort sig. I ena sarghörnet stod Oscar Lindberg, med tre motståndare runt omkring sig, och han lyckades passa in till Anders Söderberg som försvaret hade glömt bort vid den bortre stolpen. Forwarden hade inga problem med att sätta dit 1-0.

- De sätter hårt tryck på pucksidan och så glömmer de bort mig, säger målskytten i TV4 Sport.

Luleå fortsatte att trycka på men de lyckades aldrig få in pucken trots flera heta lägen i den andra perioden där de var det bättre laget.

Jimmie Ericsson avgjorde matchen i den sista perioden med femton sekunder.

Nu står det 3-2 i matcher till Skellefteå som kan avgöra semifinalserien på torsdag i Luleå.