I fjol vann HV71 och Janne Karlsson SM-guld.
1 av 3
I fjol vann HV71 och Janne Karlsson SM-guld. - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Janne Karlsson och HV71 går skilda vägar efter slutspelsfiaskot.
2 av 3
Janne Karlsson och HV71 går skilda vägar efter slutspelsfiaskot. - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Enligt sportchefen Fredrik Stillman finns det inga "hard feelings".
3 av 3
Enligt sportchefen Fredrik Stillman finns det inga "hard feelings". - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

HV71 sparkar Janne Karlsson

Efter ett fiaskobetonat slutspel har HV71 och tränaren Janne Karlsson bestämt sig för att gå skilda vägar.


Janne Karlsson:

Född: 28 augusti 1958 i Växjö.

Då: Succétränare i HV71 och vann SM-guld med klubben i fjol.

Nu: Får sparken av HV71 efter slutspelsfiaskot då AIK slog ut dem med 4-0 i matcher. Nu spekuleras det i att han kommer att gå till KHL.

Karlssons tränarkarriär:

Mörrum (93-95)

Frölunda (95-06

Tre Kronor (03-06)

Linköping (06-08)

HV71 (09-11)

JÖNKÖPING. Det har ryktats ett bra tag att Janne Karlsson har velat lämna HV71 på grund av att spelarna inte kommer överens med tränaren.

HV71 såg ut att gå mot ännu en guldsäsong när man vann grundserien och valde AIK, som hamnat på den sista slutspelsplatsen.

Men efter ett fiaskobetonat slutspel där man blev utslagna av "Gnaget" i fyra raka matcher fick både klubben och Karlsson nog och nu har de bestämt sig för att skiljas åt.

– Vi har haft ett bra resonemang med Janne efter säsongen där vi båda känner att vi inte kommer längre i utvecklingen. Janne har gjort ett fantastiskt jobb med HV71 och är en person som vi har största respekt för. Det har varit lätt att samarbeta med Janne och det finns inga hard feelings. Vi vill skicka med Janne ett stort lycka till på vägen, säger sportchefen Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

Janne Karlsson har haft stora sportsliga framgångar med HV71 de två säsongerna han tillbringade i klubben. i fjol vann de SM-guld när de slog Djurgården i finalen. Karlsson hade ett år kvar på kontraktet.

– Nu ska vi strukturera arbetet för framtiden och börjar med ett rekrytera en ny huvudtränare. Vi har ringat in vad vi måste göra bättre framöver. Ledare och spelare har alla del i vårt fortsatta utvecklingsarbete för att nå sportslig framgång, säger Stillman.

Se när HV71 vann SM-guld i fjol:

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!