Jimmie Ericsson avgjorde matchen med sitt 3-2-mål.
Jimmie Ericsson avgjorde matchen med sitt 3-2-mål. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Ericsson hjälte för SAIK - avgjorde i femte perioden

"Det var skönt"

Matchfakta:

Mål: 0-1 (02:02 i den första perioden) Anders Bastiansen, 1-1 (06.25) Tim Erixon, 1-2 (02:32 i den andra perioden) Mikael Johansson, 2-2 (07:08 i den tredje perioden) Niclas Burström, 3-2 (17:55 i den femte perioden) Jimmie Ericsson

Domare: Morgan Johansson/Patrik Sjöberg

Arena: Skellefteå Kraft Arena

SKELLEFTEÅ. I den andra tuffa finalmatchen var det länge oavgjort och det avgjordes i en dramatisk förlängning.

17.55 i den femte perioden klev Jimmie Ericsson fram och sköt in 3-2-målet till Skellefteå efter ett långt anfall.

SAIK pressade på länge i Färjestads zon och till slut kunde 31-åringen trycka in pucken.

– Det var skönt. Han (Erik Forssell) står där och hänger i slottet, och så dimper det ner någon puck och så är det bara att sätta dit den, säger matchvinnaren till TV4.

I och med segern är det nu kvitterat till 1-1 i matcher.

"Starkt av SAIK att vinna i sudden i femte perioden. Nu lever finalserien", skriver Henrik EdströmTwitter.

Nu väntar en dags vila innan det är dags för den tredje finalmatchen i Karlstad på lördag.