Ulf Samuelsson tar över som huvudtränare i Modo Hockey.
Ulf Samuelsson tar över som huvudtränare i Modo Hockey. - Foto: Rick Scuteri/SCANPIX

Ulf Samuelsson till Modo Hockey

Ulf "Robocop" Samuelsson har nu över efter Challe Berglund i Modo Hockey.


ÖRNSKÖLDSVIK. Modo Hockey är uppenbart inne på spåret att kontraktera gamla klassiska hjältar. Efter att Djurgårdslegendaren Challe Berglund fått lämna Modo väljer nu Örnsköldsvikklubben att värva ingen mindre än Ulf "Robocop" Samuelsson.

– Vi i Modo Hockey är mycket glada över att vi har lyckats knyta till oss Ulf Samuelsson. Vi känner att Ulf är rätt person att leda det MODO Hockey vi nu håller på att bygga upp, säger Modo Hockeys General Manager Markus Näslund.

Ulf Samuelsson som gjorde sig känd en av tidernas mest hårdnackade spelare i NHL och gjorde ett enormt avtryck i klassiska klubbar som Pittsburgh Penguins och New York Rangers.

Nu tar han alltså över som tränare i Modo efter fem år som assisterande tränare i Phoenix.

- Det är dags att ta steget till headcoach. Jag har gått som assisterande i flera år nu, skaffat mig massor av erfarenhet och lärt mig mycket, säger "Robocop".

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är fenomenet som skapar basketfeber i USA

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

3 timmar sedan
Detroit håller hoppet om en plats i NHL-slutspelet vid liv inför den sista matchen i grundserien. Det kan de tacka svenske Lucas Raymond för.

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

idag 05:46
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.