Luleå slog HV 71 i toppmötet

Luleå segrade på hemmaplan när laget tog emot HV 71 på Coop Arena. Matchen slutade 2-1.

Spelmässigt ingen höjdare, men ändå en spännande uppgörelse i elitserietabellens toppskikt när Luleå segrade på hemmaplan när laget tog emot HV 71 på Coop Arena. Matchen slutade 2-1.

Luleå, utan förkylde Linus Omark, dominerade första perioden men lyckades inte göra mål, mycket tack vare HV:s stabila försvar, inte minst i numerära underlägen.

Mittrundan dominerades av HV, som rättvist tog ledningen genom Andreas Falk, i numerärt underläge.

Några minuter senare kunde dock hemmalaget kvittera i numerärt överläge genom Tommi Miettinen.

HV 71 fortsatte trycka på i sista perioden, men det var Luleå som lyckades göra mål, trots storspel av Stefan Liv i HV-kassen.

Segern var Luleås första över Jönköpingslaget den här säsongen.