När Ekman för första gången besökte Hovet efter slaganfallet fick han blommor och hyllningar av supportrarna.
1 av 4
När Ekman för första gången besökte Hovet efter slaganfallet fick han blommor och hyllningar av supportrarna. - Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX
2 av 4
- Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
3 av 4
- Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX
4 av 4
- Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX

Karriären över - Dif-fansen hyllar sin hjälte

Dagen efter det tunga beskedet att Nils Ekman tvingas sluta hyllas han av sina supportrar.


"Tungt om jag inte får spela"

Nils Ekman har av naturliga skäl varit väldigt tyst och försiktig med att tala ut i media efter slaganfallet.

– Om jag inte får spela hockey igen så kommer det bli jobbigt och tungt. Men jag är glad att jag lever, sade han när väl talade ut i en lång intervju på klubbens hemsida i vintras.

– Det går framåt mycket. Det är bra. Jag känner verkligen... kanske inte från dag till dag längre, men vecka till vecka så känner jag stor skillnad.

STOCKHOLM. Sent på onsdagskvällen kom det trista beskedet. Nils "Nisse" Ekman förbjuds från att spela hockey av neurologerna.

Nu hyllar Dif-fansen sin saknade hjälte.

– Det finns de som kommer till en klubb för att tjäna pengar. De som helt enkelt lever på hockeyn. Nisse var inte en sådan spelare. Han blev en profil hos oss och det kommer han alltid vara, säger supporterföreningen Järnkaminernas ordförande Mikael Nylander till Nyheter24.

"Glad att han lever"

Det var tidigt på tisdagen den 27 december som den 35-årige liraren vaknade upp med svår huvudvärk och med ena halvan av kroppen bortdomnad. Snabbt fördes han till sjukhus där det konstaterades att han hade drabbats av ett slaganfall.

De första rapporterna menade att han skulle vara borta i tre månader. Nu - mer än ett halvår efter händelsen - tvingas han alltså lägga ned karriären. Ett besked som, tungt nog, ändå var väntad.

– Det är självklart tråkigt. Men det kommer inte som någon chock, säger Nylander och fortsätter:

– Jag är mer glad att han ändå lever. Hockey är inte allting och jag är glad att hans familj får ha kvar sin pappa och make.

Hur hyllar man en spelare som Nisse?

– Man ska hylla honom på plats. Han är en djurgårdare som med sin spelstil visade var han hade sitt hjärta. Att Djurgården var hans liv - inte bara en arbetsplats, säger ordföranden, som menar att det är högaktuellt med banderoller och ramsor på Hovet i Ekmans ära när säsongen drar igång.

– Enligt mig finns det ingenting som räcker till för att hylla honom ordentligt.

"Du ska veta att du är saknad. Du ska veta att du är älskad. Vi är med dig överallt", skriver Järnkaminerna i ett uttalande på sin hemsida.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!