Centern Joakim Eriksson får göra comeback, om än en kort sådan, i LHC-tröjan i höst.
1 av 3
Centern Joakim Eriksson får göra comeback, om än en kort sådan, i LHC-tröjan i höst. - Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka, LHC:s stora stjärnor sedan 2008.
2 av 3
Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka, LHC:s stora stjärnor sedan 2008. - Foto: BJÖRN TILLY / BILDBYRÅN
Linköpings lagkapten och en av få egna produkter, 37-årige Magnus Johansson.
3 av 3
Linköpings lagkapten och en av få egna produkter, 37-årige Magnus Johansson. - Foto: BJÖRN TILLY / BILDBYRÅN

LHC - ingenting utan tjeckerna?

Linköping inledde European Trophy med tre förluster. Får vi se dem i form först i oktober?


Återstående matcher

Linköping har sex poäng upp till andraplatsen som ger slutspel i Österrike i september. För att ens kunna ha en liten chans krävs seger i de resterande matcherna.

HV71 (b)

Adler Mannheim (h)

Bili Tygri Liberec (h)

Djurgården (h)

TPS Åbo (h)

TRANÅS. "Den som väntar på något gott..." brukar vara tankegången hos samtliga Linköpingsanhängare den här tiden på året. För det är först när de tjeckiska stjärnorna Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka ansluter i oktober som LHC blir ett slagkraftigt elitserielag.

– Det är klart att tittar du på vår interna poängliga de senaste åren är det klart att vi blir kraftigt försämrade utan dem, säger klubbens sportchef Johan Hemlin till Nyheter24 och fortsätter.

– De är ju båda väldigt viktiga spelare, det är tråkigt att vi bara har råd att ha dem på artistkontrakt.

Gör ingen analys av förlusterna

Östgötarna inledde European Trophy med tre förluster, ironiskt nog just i Tjeckien (och Slovakien), mot svagt motstånd. Men analyserna om varför får vänta.

– Vi analyserar när allt är färdigspelat. Men det är klart att skador och ineffektivt anfallsspel är två av orsakerna, säger Hemlin.

Linköping saknade namnkunniga spelare som Niclas Hävelid, Pär Arlbrandt, Erik Andersson och Pontus Petterström senast mot Slovan Bratislava (förlust 0-3).

– Det är mest säkerhetsåtgärder. Har du känning i en ljumske är det inte värt att spela med det på försäsongen, säger sportchefen.

Ingen förlängning för Eriksson

Centern Michael Holmqvist, som opererats under sommaren, kommer även han att saknas i säsongsinledningen. Därför har LHC värvat in Joakim Eriksson på ett korttidskontrakt - som inte kommer att förlängas.

– Nej, det är inte aktuellt. Han är med så länge Holmqvist är borta, säger Johan Hemlin.

På tisdagskvällen ställs LHC mot HV71 i Tranås i en måstematch om den redan lilla chansen till slutspel i European Trophy ska finnas kvar.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

3 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.