Jesper Fasth var stekhet när hans HV71 krossade Färjestad med 6-2.

Så slutade alla matcher

HV 71-Färjestad 6-2
Första perioden: 1-0 (17.46) Jesper Fasth.

Andra perioden: 2-0 (6.08) Oscar Sundh, 2-1 (6.25) Christian Berglund, 3-1 (12.56) Jesper Fasth.

Tredje perioden: 4-1 (1.12) Jesse Joensuu, 4-2 (14.06) Magnus Nygren, 5-2 (15.06) Johan Davidsson, 6-2 (17.02) Per Ledin.

Luleå-Djurgården 5-2
Första perioden: 1-0 (11.05) Joonas Vihko, 2-0 (14.20) Johan Fransson.

Andra perioden: 3-0 (7.16) Simon Hjalmarsson.

Tredje perioden: 4-1 (9.07) Simon Hjalmarsson, 4-1 (11.46) Pontus Åberg, 4-2 (15.00) Mario Kempe, 5-2 (15.37) Johan Harju.

Linköping-Skellefteå 0-4

Första perioden: 0-1 (17.55) George Holloway.

Andra perioden: 0-2 (14.01) Tomas Skogs.

Tredje perioden: 0-3 (4.00) Erik Forssell, 0-4 (8.44) Lee Goren.

Timrå-Växjö 1-3
Andra perioden: 0-1 (8.21) Ilkka Heikkinen.

Tredje perioden: 1-1 (4.38) Per Hallin, 1-2 (5.08) Joshua Soares, 1-3 (19.41) Tomi Kallio.

Modo-AIK 0-2
Andra perioden: 0-1 (19.28) Oscar Steen.

Tredje perioden: 0-2 (4.08) David Lillieström-Karlsson.

JÖNKÖPING. Inte en enda seger på de tre inledande matcherna. Då klev den 20-årige Jesper Fasth fram och visade vägen för sitt HV71 när de regerande mästarna Färjestad kom på besök.

Men hemmalirarna behövde ett rejält numerärt övertag för komma igång. I spel fem mot tre kunde supertalangen, efter ett fint förarbete av Johan Davidsson, spräcka nollan med bara minuterna kvar av den första perioden.

Hemmalaget trummade vidare i mellanperioden och drygade ut ledningen genom Oscar Sundh. Men gästerna var inte sena med att replikera och slog in reduceringen omgående efter att Christian Berglund fått hål på HV-målvakten Andreas Andersson.

Fasths stora kväll skulle dock fortsätta. Och när han efter 32.56 fick chansen att utöka ledningen till 3-1 från nära håll, missade han inte läget.

Målkavalkad

Sedan fortsatte det bara. Målen började hagla in och till slut kunde HV71 vinna med tennissifforna 6-2, efter att Jesse Joensuu, Johan Davidsson och Per Ledin nätat ett mål vardera.

Ett resultat som alltså innebär att HV71 äntligen kunde ta säsongen första trepoängare - och att de inte längre ligger allra sist.

Magnus Nygren satte FBK:s andra mål.