Periodsiffror: 3-1, 1-0, 2-0

Skott: 39-26

Tekningar: 35-29

Utvisningminuter: 20-32

MEDELPAD. Timrå plockade en efterlängtad trepoängare när serietvåan Linköping kom på besök. En seger som kan innebära vändningen på den urusla säsongsinledningen.

Det började dock lika dåligt som tidigare för hemmalaget, som redan efter sex minuters spel fick se gästernas Robin Figren öppna målskyttet. Men då ryckte liket till - och slog tillbaka bara minuterna senare genom Timo Pärssinen.

Finländaren ordnade sedan ledningen en bit in i mellanperioden, innan Simon Örneud drygade ut till 3-1. En tvåmålsledning som dock reducerades strax innan pausvilan efter att Sebastian Karlsson nätat.

Men när Matt Hurley satte spiken i kistan med sitt 4-2-mål i den tredje perioden tog matchen slut. Timrå kunde ta sina första tre poäng för säsongen - och även klättra en placering.