Stockholm

Norrena magisk när Frölunda föll

Frölunda försökte och försökte - men Fredrik Norrena höll undan.


Läs mer

LINKÖPING. Fredrik Norrena var glödhet när Linköping tog emot serieledaren Frölunda. Målvakten stod för en riktigt mästarinsats - och blev stor matchhjälte i 2-1-segern.

Det var inte mycket gästerna kunde göra mot den enorme målvakten. I stället var det hemmalaget som öppnade målskyttet efter 9.27, efter att Pär Arlbrandt fått håll på FHC-målvakten Fredrik Andersen.

Bortalaget kom dock tillbaka i den andra perioden och kvitterade tidigt genom Nicklas Lasu. Men glädjen blev minst sagt kortvarig. Endast 19 sekunder senare gav Robin Figren tillbaka ledningen till Linköping.

En ledning som LHC aldrig släppte.

- Jag är nöjd med hur vi spelade och vi hade många chanser. Men tyvärr var vi inte tillräckligt effektiva. Och det var synd att vi släppte in 2-1 direkt efter vårt mål, säger Frölunda-tränaren Kenta Johansson till Canal Plus direkt efter matchen.

"Hade kunnat sluta hur som helst"

Resultatet innebär inte bara att Frölunda tappade dyrbara poäng, utan även att serieledningen nu är i fara. Skellefteå har lika många poäng som göteborgarna - men de har spelat en match mindre.

- Vi är med i matcherna och senast mot Färjestad borde vi ha vunnit under ordinarie matchtid. I dag var det en jämn match och det hade kunnat gå hur som helst, säger Johansson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.