Ericsson tvåmålskytt när SAIK vann i Gävle

Jimmie Ericsson tvåmålsskytt när Skellefteå bortaslog Brynäs.

Ny seger nästa match?

Skellefteå vann mot Brynäs. Nästa match ställs de mot Luleå - en drabbning som de mycket väl kan komma att vinna.

SAIK har nämligen vunnit de fyra senaste mötena mot Luleå. En svit som kanske förlängs på torsdag.

GÄVLE. Det blev nervöst när Mads Hansen reducerade till 2-3 med mer än hälften av den tredje perioden kvar att lira. Men närmare än så kom aldrig Brynäs hemma mot Skellefteå.

- Vi jobbar hårt och har bra fart på benen, det har vi inte haft de senaste matcherna, säger matchhjälten Ericsson till Canal Plus efter matchen.

Det slarvades mycket från båda håll under i stort sett hela matchen. Och det skulle komma att straffa hemmalaget direkt. Lasse Jonssons tidiga blunder i försvaret gav den 31-årige Jimmie Ericsson ett gyllene läge att spräcka nollan redan efter det andra bytet. Ett läge som vänsterskytten inte skulle komma att missa.

Martin Johansson kvitterade dock bara minuterna senare, men Oscar Lindberg såg ändå till att SAIK kunde lämna första perioden med ledningen.

Snabbt avgörande

Några mål i mellanperioden blev det inte. Men Ericsson behövde endast 21 sekunder på sig i den sista perioden för att sätta kvällens andra mål - ett mål som till slut även skulle visa sig bli avgörande.

- Det betyder väl att jag slipper väl bli retad för att inte göra mål i alla fall, säger Ericsson.

Madsens mål gav hemmalirarna hopp. Men det räckte inte till för Brynäs, som därmed åkte på säsongens fjärde förlust. Bättre ser det ut för SAIK, som återtog andra platsen i och med måndagskvällens sköna trepoängare.