Martin Gerber nollade Modo
Martin Gerber nollade Modo - Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX

Gerber nollade Modo

Den schweiziska målvakten storspelade när Växjö stal alla poängen i Fjällräven Arena.

Kvällens övriga matcher

HV71 - Skellefteå, 2-1 (efter öt).

Färjestad - Linköping, 3-0.

Brynäs - Timrå, 6-5 (efter straffar).

ÖRNSKÖLDSVIK. Efter en mållös första period fick Växjö en drömstart i den andra. Redan efter 29 sekunder tappade Modo markeringen på Ilkka Heikkinen som stänkte in 0-1 bakom Mikael Tellqvist i norrlänningarnas mål. Ulf Samuelssons Modo försökte och försökte men såg nästan ut att vilja lite för mycket. Misstagen haglade och hemmalaget såg i det närmaste frustrerade ut. Veteranen Niklas Sundströmfick flest i chanser att kvittera men matchens dominant Martin Gerber stod i vägen... För allt.

Växjö avgjorde i Modo-pressen

Schweizaren räddade alla 27 skott och visade att han är en av seriens bästa målvakter. Och istället bröt sig Liam Reddox igenom och tråcklade in 2-0 bakom Tellqvist i början av den tredje perioden.
Förlusten var Modos tredje raka och nu är laget långt i från slutspelsplatserna - lagets uttalade målsättningen. Nykomlingarna Växjö har däremot startat elitserien oväntat starkt och kanske spelas det slutspelshockey i Vida Arena om ett par månader.