Jesse Joensuus jubel. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX

Kvällens övriga matcher

Modo - Växjö, 0-2.

Färjestad - Linköping, 3-0.

Brynäs - Timrå, 6-5 (efter straffar).

JÖNKÖPING. 6634 åskådare bjöds på en fartfylld match i Kinnarps Arena. Skellefteå startade målskyttet när Fredrik Styrman något tursam fick pucken förbi HV-målvakten via en hemmaförsvarare, 07.33 in i den första perioden. Men sen var det HV71 för hela slanten och tre minuter senare kvitterade Mattias Karlsson i lagets första power play - med ett kanonskott i krysset.
Lagen bytte chanser
HV71 fortsatte sen att föra spelet men Skellefteå hotade hela tiden på kontringarna - och 1-1 stod sig hela vägen till förlängningen. Där avgjorde sen HV71 till hemmapublikens glädje när Jesse Joensuu sprätte in 2-1 med ett skott som kanske Jimmie Ericsson i Skellefteå-målet skulle ha räddat.
Extra poängen innebär att HV71 kliver upp i den absoluta toppen efter att ha hittat formen efter en ganska dålig inledning på säsongen.