Frölunda vill vinna på bortais.
1 av 3
Frölunda vill vinna på bortais. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
Frågan är om göteborgarna kan besegra Djurgården på Hovet?
2 av 3
Frågan är om göteborgarna kan besegra Djurgården på Hovet? - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX
Frölunda har fortfarande bara vunnit två matcher på bortaplan.
3 av 3
Frölunda har fortfarande bara vunnit två matcher på bortaplan. - Foto: CHRISTER HÖGLUND/SCANPIX

Frölunda jagar bortaformen

Christian Bäckman är redo för Djurgården.


STOCKHOLM. Topplacering och en lysande säsongsinledning. Trots det har Frölunda bara lyckats vinna två bortamatcher på åtta försök.

– Överlag så har vi spelat hyfsat bra. Vi har tagit väldigt många segrar, men vi måste få till bort bortaspel. Vi är sugna på en bortavinst - det är dags att vi tar tre poäng där också, säger Frölundas Christian Bäckman till Nyheter24.

Förra lördagen åkte de på en tung 1-3-förlust borta mot jumbon Timrå. En match som Frölunda, på pappret, enkelt borde ha vunnit.

- Det var en väldigt jämn match som egentligen hade kunnat sluta hur som helst. Men så gjorde de målen och vi kom inte upp i den nivån som behövs för att vinna sådana här matcher. Vi var inte nöjda, säger Bäckman.

På tisdagen ställs de borta mot ett Djurgården som desperat jagar efter formen. Ett Dif som dessutom har fått tillbaka supertalangen Mika Zibanejad.

Hur måste ni göra för att vinna på Hovet?

- Vi måste bli lite mer desperata kanske. Det kommer att bli en väldigt svår match och det kommer krävas att vi är på topp och att vi spelar med bra energi - som vi vill helt enkelt. Det känns lite som om att viljan kan avgöra den här matchen, säger Bäckman till Nyheter24.

Vågar du tippa på ett resultat?

- Jag måste självklart tippa på en Frölunda-seger. Matchen slutar 3-1 till oss.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!