HV:s Oscar Sundh uppvaktas efter att ha gjort ledningsmålet 1-3 i tisdagskvällens elitseriematch i ishockey mellan Skellefteå AIK och HV71 i Skellefteå Kraft Arena.
1 av 2
HV:s Oscar Sundh uppvaktas efter att ha gjort ledningsmålet 1-3 i tisdagskvällens elitseriematch i ishockey mellan Skellefteå AIK och HV71 i Skellefteå Kraft Arena. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX /
Starten blev den tyngsta tänkbara, på isen och framför allt utanför rinken. Men nu har tåget fått rullning, samtidigt är det ett ödmjukt lag i Jönköping.
2 av 2
Starten blev den tyngsta tänkbara, på isen och framför allt utanför rinken. Men nu har tåget fått rullning, samtidigt är det ett ödmjukt lag i Jönköping. - Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX /

Ödmjukhet ska hålla HV71 kvar i toppen

Förlänger HV71 segersviten hemma mot Linköping?


JÖNKÖPING. HV71 jagar sin sjunde raka seger när Linköping kommer på besök till Kinnarps Arena. Serieledaren har gått som tåget den senaste tiden, ett tåg som fick tyngsta tänkbara ingång på säsongen.

– Det var väldigt tungt i början efter att Stefan Liv hade gått bort. Många hade spelat med honom och andra hade till och med känt honom i hela livet. Det satte sina spår, säger Oscar Sundh till Nyheter24.

Den 25-årige forwarden fortsätter:

– Men sen så har vi hittat rätt och vi spelar väldigt bra. Vi har rullat på och vi har även roligt ihop.

"Inte ohejdbara"

Nu leder HV71 serien och kan plocka den sjunde raka segern på tisdagen. Men trots det finns det en ödmjuk ådra i laget.

– Nja, jag tycker inte att vi är ohejdbara. Det gäller ju att behålla fötterna på jorden. Men det är klart, självförtroendet får sig en törn när man förlorar många matcher. Samtidigt blir den bara större när man vinner, säger Sundh.

Tror du att ni kan stoppas av Linköping?

– Linköping är ett bra lag med fantastiska spelare. Men vi spelar på hemmaplan och vi är i bra form. Jag tror på vårt lag.

Hur tror du att matchbilden kommer att se ut?

– De har väldigt många offensiva spelare och de kommer inte bara försvara sig. De kommer att anfalla och förhoppningsvis blir det en rolig och öppen match.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!