Elias Fälth bekräftar att Luleå nu börjat hårdträna power play.
1 av 2
Elias Fälth bekräftar att Luleå nu börjat hårdträna power play. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Luleå har endast mäktat med åtta mål på de 57 minuter i spel fem mot fyra.
2 av 2
Luleå har endast mäktat med åtta mål på de 57 minuter i spel fem mot fyra. - Foto: Bror Persson / SCANPIX /

Desperata Luleå hårdtränar power-play

Specialträningen ska få Luleå att börja vinna igen.


LINKÖPING. Luleå har bara gjort åtta mål på 57 minuter med en man mer. Ett förkastligt facit. Därför satsar nu laget på fler powerplay-träningar inför det svåra bortamötet mot Linköping.

– Vi tränar på det, pratar om det och testar både nya och gamla saker. Vi måste försöka hålla det så enkelt som möjligt, säger LHF-forwarden Elias Fälth till Nyheter24.

– Vi måste göra fler mål. Vårt powerplay har inte fungerat som det ska, det har varit långt ifrån godkänt, fortsätter han.

Det är inte mycket som talar för en bortaseger för Luleå, som har åkt på tre tunga bortaförluster i rad. Men det svaga bortaspelet är inget som stör gästerna.

– Vi är så opåverkbara man kan bli. Vi har spelat bra, men inte tillräckligt bra för att ta tre poäng. Och det är ju lite trist, men man får fortsätta att gnugga så kommer det till slut, säger Fälth.

Hur tycker du att säsongen har varit?

– Det har gått lite både upp och ned. Det är trist att vi inte har fått med oss fler poäng när vi ändå har spelat riktigt bra. Men man kan inte göra någonting mer än att bara fortsätta spela.

Hur mycket skulle en seger mot Linköping betyda för er?

– Det är alltid skönt att vinna och skapa lite mer lugn. Men vi är ändå trygga med det som vi har presterat, även om det vore skönt att få lite utdelning.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!