AIK har endast tagit två poäng på de senaste fem matcherna, något som inte räcker om man ska upprepa succén från i fjol.
1 av 2
AIK har endast tagit två poäng på de senaste fem matcherna, något som inte räcker om man ska upprepa succén från i fjol. - Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX
Richard Gynge efterlyser mer glädje i AIK:s spel.
2 av 2
Richard Gynge efterlyser mer glädje i AIK:s spel. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

AIK-forwarden efterlyser glädje

Richard Gynge vill se mer glädje i spelet.


Formkollen:

AIK har endast plockat två poäng på de senaste fem matcherna. Usel offensiv toppat med ett osedvanligt dåligt försvarsspel har lagt grunden för den negativa trenden. Nu senast blev det en två-poängs-seger mot Skellefteå, formen kan vara på väg tillbaka?

Färjestad har vandrat från avgrunden till formtoppen. Att laget vunnit de åtta senaste matcherna mot AIK - när de möts på Hovet - talar även det för en seger för Karlstadlaget.

STOCKHOLM. Om AIK bara kan hitta vägen tillbaka till glädjen, så kommer även resultatet att börja gå solnaklubbens väg, i alla fall om man ska tro AIK-forwarden Richard Gynge.

– Det är så. Senast mot Skellefteå var det mycket mer glädje i vårt spel. Det var mer go och det gick bättre, säger Gynge till Nyheter24.

På torsdag drabbar det svajande laget samman med Färjestad. Mästarna från Karlstad har gått från att vara ett lag i kris - till att helt plötsligt vara ett av seriens formstarkaste.

Hur ska ni göra för att få mer glädje i ert spel till FBK-matchen?

– Oftast så jobbar man bara på som vanligt och kämpar. Sen kommer allting annat av sig själv när man börjar vinna matcher. Och då blir man glad och sen blir det en god cirkel, säger forwarden.

"Det blir en målsnål match"

AIK har endast lyckats skrapa ihop 20 poäng och ligger näst sist efter 17 spelade matcher. Men det är ingenting som oroar laget.

– Det påverkar oss inte så mycket egentligen. Alla är väldigt positiva, berättar Gynge och fortsätter:

– Det har varit mycket upp och ned, men vi hade gärna haft mer poäng.

Hur går det i morgon?

– Det kommer att bli roligt att möte dem och jag tror att det kommer att bli en jämn och målsnål match. Men vi vinner.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!