Hemmalaget spelade bra mot ett formstarkt Färjestad.
Hemmalaget spelade bra mot ett formstarkt Färjestad. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
AIK fick äntligen vinna.
AIK fick äntligen vinna. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Nu ler AIK igen

AIK tog tre livsviktiga poäng.

STOCKHOLM. Det var fartfyllt och händelserikt. Då knep AIK äntligen en trepoängare efter 3-2 hemma mot formstarka Färjestad.

Det började dock bäst för gästerna. Även om den första perioden i stort sett hade kunnat sluta hur som helst, så var det ändå FBK:s Patrik Lundh som spräckte nollan.

Men AIK kom tillbaka och Patric Blomdahl kvitterade efter bara minuten i den andra perioden. Målet triggade igång hemmalaget och minuterna senare satte Daniel Bång gnagets 2-1-mål. Richard Gynge drygade dessutom ut i den sista perioden och såg till att Christians Berglunds reducering i slutskedet av matchen blev obetydlig.

Ärkerivalen föll

AIK fick äntligen jubla. Men segern blev desto ljuvligare med tanke på att ärkerivalen Djurgården dessutom föll tungt borta mot Brynäs.