Modo ledde och var på väg mot en efterlängtad seger.
Modo ledde och var på väg mot en efterlängtad seger. - Foto: Daniel Stiller/BILDBYRÅN
Då tappade de allting borta mot Frölunda.
Då tappade de allting borta mot Frölunda. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
Hemmalaget vände matchen på åtta minuter.
Hemmalaget vände matchen på åtta minuter. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Nära skräll - då kollapsade Modo: "Vi slutar tänka"

Frölunda hakar på i toppstriden.

GÖTEBORG. Modo var nära en skräll borta mot Skellefteå och ledde med 2-0 efter första perioden. Då kollapsade bortalaget och släppte in fyra mål - på åtta minuter.

– Det var en total kollaps. Vi slutar spela och slutar tänka, säger Modo-tränaren Ulf Samuelsson till Canal plus.

J20-liraren Janos Hari gav gästerna ledningen 12 minuter in i matchen, innan Fredric Andersson drygade ut med ett riktigt kanonskott. Men det hjälpte inte krislaget Modo, som åkte på ytterligare en svidande förlust.

Mathis Olimb reducerade efter dryga minuten i den andra perioden. Och sedan släppte det bara för hemmalaget. Mika Pyörälä kvitterade strax därpå, Patrik Von Gunten fixade ledningen och Joel Lundqvist drygade ut.

Olimb satte sitt andra mål för kvällen i den sista perioden. Rob Schremp gav det utspelade bortalaget lite hopp när han reducerade till 3-5 på powerplay - men det hjälpte inte. Till slut satte Mikael Johansson 6-3 och och fullbordade förnedringen med bara fyra sekunder kvar att lira.

– Det var en bra start, men sedan slog vi ner på tempot. Frölunda spelar väldigt bra i två perioder, de gör en kanonmatch. Vi faller ihop och lyckas inte hålla det i 60 minuter, det är något vi har att jobba på, säger Samuelsson.

Som dag och natt

Nio mål bjöds det på när Frölunda vände och vann hemma mot Modo. Men i Linköping blev det desto målfattigare och publiken på Cloette Center fick endast se tre mål när LHC sänktes av Luleå.