Brynäs förstörde HV71:s fest.
Brynäs förstörde HV71:s fest. - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX
Sebastian Wännström slog till efter endast 47 sekunder.
Sebastian Wännström slog till efter endast 47 sekunder. - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX
Johan Davidssons två mål hjälpte inte.
Johan Davidssons två mål hjälpte inte. - Foto: Daniel Malmberg/BILDBYRÅN

Mardrömsstart - då bröts HV71 segersvit

Första perioden blev ett riktigt helvete för HV71.

JÖNKÖPING. Det blev ingen nionde raka seger för HV71. Mardrömsstarten på Kinnarps Arena blev för mycket för hemmalaget - som släppte in efter endast 47 sekunders spel.

Serieledaren hade gått som på räls. Men när Sebastian Wännström fick chansen att spräcka nollan efter mindre än en minut, tog HV:s långa svit slut. Sebastian Lauritzen ökade på ledningen efter drygt 12 minuter och Ryan Gunderson fixade 3-0 med mindre än en halvminut kvar av den första perioden.

Johan Davidsson reducerade förvisso sekunderna senare och gav hemmalaget hopp inför mellanperioden. Och när han dessutom satte 2-3 blev det match igen.

Martin Johansson drygade dock ut till 2-4 i den sista perioden, men närmare än Andreas Falks 3-4-mål kom HV71 aldrig, som å andra sidan behåller förstaplatsen.

Färjestad fortsätter att vinna

Ett lag som verkligen har hittat rätt är Färjestad. De regerande mästarna, som hade en katastrofal säsongsinledning, vann ännu en gång och tog tre nya poäng när Modo kom på besök.