Blodet forsade efter att Kahnberg knockats av Sebastian Karlsson.
Blodet forsade efter att Kahnberg knockats av Sebastian Karlsson. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN

Kahnberg: "Jag minns ingenting"

Facit efter Sebastian Karlssons idiottackling: En kraftig hjärnskakning, ett stort sår ovanför ena ögonbrynet och några utslagna tänder.


Frölunda–Linköping 1–2 (1–2, 0–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (3.59) Patrick Von Gunten (Fredrik Pettersson, Mika Pyörälä), 1–1 (6.17) Johan Åkerman (Andreas Molinder) , 1–2 (17.33) Andreas Jämtin (Jaroslav Hlinka, Jan Hlavac) spel fem mot fyra.

Skott: 25–21 (10–7, 6–5, 9–9).

Utv, Frölunda: 2x2. Linköping: 3x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums, Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 11 027.

GÖTEBORG. Frölundas Magnus Kahnberg verkar ha klarat sig utan några allvarliga men efter att ha tacklats brutalt och idiotiskt i nacken av Linköpings Sebastian Karlsson under lördagskvällen.

- Läkarna säger att jag har klarat mig ganska bra med tanke hur det tydligen ser ut på tv-bilderna. Jag mår tydligen rätt ok men känner mig helt väldigt omtumlad och är lite stel i nacken. Men enligt läkarna är det helt normalt, säger Magnus Kahnberg till Frölundas hemsida efter att ha skrivits ut från sjukhuset runt lunchtid på söndagen.

Mindre än halva den första perioden hade spelats när Karlsson med full fart satte axeln i Kahnbergs huvud. Kahnberg föll medvetslös och stora blodpölar syntes på isen. 31-åringen - som nyss tagits ut till Tre Kronor - fördes till sjukhus där de konstaterade att han fått en kraftig hjärnskakning, ett stort sår ovanför ena ögonbrynet och några utslagna tänder enligt Frölundas hemsida. Karlsson fick matchstraff. Kahnberg förväntas bli helt återställd.

-Det är väl det läkarna menar med att jag klarat mig rätt så bra. Inga allvarliga skador, säger Kahnberg.

Själv minns han ingenting.

-Jag minns inget av tacklingen, inget alls. Men jag har förstått att det ser otäckt ut, säger Kahnberg.

Två tunga avbräck för Frölunda

Även lagkaptenen Joel Lundqvist får spendera närmaste tiden vid sidan om isen efter skadan på käken.

- Han kom och hälsade på mig i går kväll, så där satt vi tillsammans på Sahlgrenska, Joel efter sin käkoperation och jag med mitt. Det kändes nästan komiskt mitt i allt, säger Magnus.

"Helt onödigt gjort av honom"

Kahnberg och Karlsson var lagkamrater i Frölunda under säsongen 2005/2006 och göteborgarna känner varandra bra. Kahnberg accepterar Karlssons ursäkt.

– Det är en jävligt ful smäll och han borde ha bromsat in innan han tacklade. Det var helt onödigt gjort av honom. Men samtidigt vet jag att Sebastian är en fin kille och att han inte hade något uppsåt att skada. Han har bett om ursäkt och det är bara att gå vidare, säger han till Aftonbladet.

Hur hårt Karlsson kommer att straffas återstår att se. Men av tevebilderna att döma kommer han definitivt ångra händelsen. Karlsson är väldigt ångerfull och vill vänta med att uttala sig.

”Jag mår inte så bra just nu och väntar gärna lite. Jag är jävligt ångerfull och kommer att ta det straff jag får. Jag pratade med Magnus igår och har bett om ursäkt”, skriver han till Aftonbladet i ett sms.

Se den brutala tacklingen här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!