1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

"Mina barn pratar inte med mig"

Djurgården försöker ta sig samman efter derbyförnedringen. I kväll väntar Färjestad i en ödesmatch för Hardy Nilsson.


Streckstriden

8. Färjestad 20, 39-45, 29

---

9. AIK 21, 54-54, 26

10. Djurgården 20, 43-53, 26

---

11. Modo 20, 44-58, 21

12. Timrå 20, 45-67, 16

STOCKHOLM. Djurgårdens spelare och ledare var knäckta efter måndagens derbyförlust. Lagkaptenen Marcus Nilson kallade insatsen för "katastrof" och ifrågasatte tränaren Hardy Nilsson vägrade prata med media efter matchen - men nederlaget tog nog hårdast på Christian "Fimpen" Eklunds... barn:

"Derbytorsk=mycket välförtjänt skit, samt 2 söner som vägrar att prata med mig. Tufft att va djurgårdare idag, men vi ger aldrig upp", skrev forwarden på twitter.

"Erfarenheten märktes av direkt"

I kväll väntar Färjestad för stockholmarna. FBK som gjorde en mardrömsinledning på serien - men som nu spelar som de mästarna man är. Lagets tränare Niklas Czarnecki tror att Djurgården kommer dra nytta av derbyförlusten.

- De kommer från 0-5 i derby och vill säkert ha revansch, säger FBK-tränaren. Det blir fartfyllt och tätt med två aggressiva lag.

För Karlstad-laget är det första matchen efter landslagsuppehållet. Blott 18-åriga Jonas Brodin skickades dit från Färjestad och reprensenterade Tre Kronor för första gången. En erfarenhet som tränaren märker av direkt.

- Han tar hela tiden fantastiska beslut med pucken, tvekar aldrig. Det syntes på honom direkt på träningen att matcherna med landslaget gett honom ytterligare ett lyft, berömmer Czarnecki.

Ödesmatch för Djurgården

I och med att Växjö besegrade Frölunda i går - är en vinst i kväll livsviktig för Djurgården för att inte lagets ska gå miste om en slutspelsplats i vår. Blårändernas Anders Holmqvist tror inte på några genvägar.

- Alla måste kämpa hårdare och begå färre misstag. Vi vet hur vi ska spela för att vinna, men det gäller att få allt att klaffa. Vi ska komma in och göra vårt arbete, och börja bakifrån för att säkra upp. Målen kommer förhoppningsvis när vi känner oss stabilare bakåt.

19.00 tar Djurgården emot Färjestad, matchen visas i Canal Plus. Alla citaten i texten är tagna från klubbarnas officiella hemsidor som ni hittar här och här.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!