AIK krossade Djurgården senast.
1 av 2
AIK krossade Djurgården senast. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX
"Vi glömde bort att jobba".
2 av 2
"Vi glömde bort att jobba". - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Högmodet straffade AIK: "Trodde att vi var bättre än vad vi var"

AIK låg på topp i säsongsinledningen - men slutade jobba.


Lördagens matcher

16.00 Linköping - Timrå

16.00 AIK - Modo

18.30 Luleå - HV71

STOCKHOLM. Fyra segrar på de fem inledande matcherna. Säsongen började alldeles lysande för AIK, som såg ut att gå mot ett fantastiskt hockeyår. Men då kom kollapsen och nu ligger gnaget på en kvalplats med tre pinnar upp till säker mark.

– Vi började rätt bra och låg på topp i början av säsongen. Men det kan ha smugit in i en "det här kan flyta på bra"-känsla, och sen glömde man bort att jobba. Man måste slita hela tiden, men det gjorde vi inte, säger AIK-försvararen Fredrik Svensson till Nyheter24.

Den 36-årige veteranen fortsätter:

– Det har kanske smugit in en känsla av att vi tror att vi är bättre än vad vi egentligen är och "att det kommer lösa sig, vi är med där uppe". Jag vet faktiskt inte vad man kan kalla det.

Så sent som i måndags krossade de dock ärkerivalerna Djurgården med 5-0 (!) - en demolering som till stor del berodde på målvakten Markus Svensson briljans.

– Att det blev så stora siffror mot Djurgården är till är vår målvakts fördel, han storspelade och var helt fantastisk, förklarar Svensson och fortsätter:

– Han är riktigt bra. Han är väldigt tät och kompakt, vilket gör att man känner en trygghet som försvarare. Man kan koncentrera sig på att ta sin spelare och man blir lugnare. Man överarbetar inte och man gör sitt jobb bra för att man vet att han där bak inte släpper in det första skottet.

Hur mycket betyder en sådan seger?

– Det var en bra energiboost. Vi hade inte vunnit på ett tag och det var skönt att vinna mot derbyrivalerna. Förhoppningsvis var det här början på någonting bra.

På lördag drabbar AIK samman med Modo på Hovet, vilket blir deras första match sedan storsegern mot DIF. Med några dagars vila i benen hoppas Svensson på ytterligare en målfest.

– Det kommer att bli en tuff match. De plockade hem två pinnar senast och de har nya grabbar i laget och ny energi. Det kommer att bli tufft, men vi hoppas på att det kommer mycket folk på läktarna. Kommer det mycket folk till Hovet, då kan det bli bra.

Hur slutar matchen?

– Jag tror att vi vinner med 4-1. Det blir en ny målkavalkad, säger han med ett skratt.

Matchen drar igång klockan 16.00 och sänds på Canal Plus Extra 3 och Canal Plus Sport 1.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!