Djurgården ligger nia efter ytterligare ett poängtapp.
Djurgården ligger nia efter ytterligare ett poängtapp. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX

Nära ny seger - då tappade Djurgården igen

Djurgården var bara några minuter ifrån en ny trepoängare.

VÄXJÖ. Djurgården såg ut att gå mot den andra trepoängaren i rad och ledde med 3-1 borta mot Växjö. Men nykomlingarna vaknade till liv och slog tillbaka - och snodde en pinne från det poängtörstande bortalaget.

Det har verkligen inte varit Djurgårdens säsong än så länge. Så sent som i måndag åkte de på en förkrossande 0-5-förlust mot ärkerivalen AIK, men kom snabbt tillbaka och vann med 5-1 mot Färjestad matchen därpå. På fredagen skulle de ta ytterligare en trepoängare och ge den pressade tränaren Hardy Nilsson lite andrum.

Men det började kanske inte så jättebra för stockholmarna. Ilkka Heikkinen spräckte nollan efter mindre än en halv minut i mellanperioden, vilket tvingade DIF anfalla. Och det gjorde de också. Pontus Åberg kvitterade dryga minuten senare och Jonas Almtorp slog in ledningsmålet strax innan paus. Gästerna trummade på i den tredje och sista ordinarie perioden och fixade 3-1 genom Andreas Holmqvist.

Nära kvalplats

Men hemmalaget hade inte gett upp och kom tillbaka efter ett mål vardera av av Steve Saviano och Josh Soares. Två snabba mål som till slut tog matchen till straffläggning, där Djurgården ändå kammade hem segern efter att Christian Eklund avgjort drabbningen med sitt straffmål.

Tvåpoängaren innebär att Djurgården fortfarande är farligt nära en kvalplats och det är bara poängskillnad som håller DIF borta från en niondeplats.