08-klubbens vd återvänder till IT-branschen.
1 av 2
08-klubbens vd återvänder till IT-branschen. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX
Jan Ednertz lämnar Djurgården.
2 av 2
Jan Ednertz lämnar Djurgården. - Foto: Stig Kenne/SCANPIX

Djurgårdens vd avgår - väljer IT-branschen

Jan Ednertz slutar efter säsongen.


Svajig säsong

Det har inte riktigt gått som planerat för Djurgården, som har haft svårt att hitta sitt eget spel den här säsongen. Laget har endast lyckats knipa 31 poäng på 22 matcher och de ligger farligt nära en kvalplats.

STOCKHOLM. Jan Ednertz har gjort sitt som Djurgårdens vd och publikansvarig. Efter säsongen kommer han att lämna sin post - för att återvända till IT-branschen.

– Att fatta beslutet att avsluta tjänsten på Djurgården Hockey är det jobbigaste beslut jag hittills tagit, säger han i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Som inbiten Djurgårdare är det en dröm att få jobba med laget man älskar och dessutom haft ynnesten att få ansvaret för vår underbara publik som skapat den unika stämningen vi har på Hovet. Jag kommer också att sakna den hängivna personalen på Djurgården Hockey som vänt förlustsiffror till vinst de senaste åren.

"Hoppas att han kan fortsätta"

Ednertz kan ändå komma att fortsätta att jobba inom DIF Hockey. Det bekräftar klubben, som gärna vill behålla den avhoppande vd:n.

– Vi har förståelse för att han vill ta ytterligare ett kliv i karriären och vi önskar honom all lycka med sin nya utmaning. Vi hoppas också att vi ska kunna hitta lite alternativa former för att hålla Janne fortsatt engagerad i vår verksamhet, om än på en ideell basis, säger klubbordförande Mats Larsson.

Vem som kommer att ersätta Ednertz är fortfarande oklart.

Dif
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!