Patric Blomdahl gjorde två mål när AIK vann över Brynäs.
Patric Blomdahl gjorde två mål när AIK vann över Brynäs. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Blomdahl stekhet när AIK vände och vann

Patric Blomdahl slog till två gånger om borta mot Brynäs.

GÄVLE. AIK har inte haft det enkelt den senaste tiden och har radat upp förluster. På måndag såg stockholmarna ut att gå mot ytterligare ett tungt nederlag - men vände 0-2 till 4-2 borta mot Brynäs.

Mads Hansen gav hemmalaget ledningen sent i den första perioden och Jakob Silfverberg drygade ut 8.54 in i den andra. Men då vaknade gästerna till liv.

Först reducerade Patric Blomdahl, innan Christian Sandberg slog in kvitteringen i den tredje perioden. Bortalaget fortsatte att trycka på och Richard Gynge fixade 3-2-ledningen med knappt fem minuter kvar att lira. Blomdahl fullbordade till slut vändningen med bara dryga minuten kvar, med sitt andra mål för kvällen.