Modo har vunnit två matcher i rad.
1 av 2
Modo har vunnit två matcher i rad. - Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
Kan de vinna på onsdag?
2 av 2
Kan de vinna på onsdag? - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Två raka segrar - då har Modo glömt bort bottenstriden

Modo-forwarden Anton Hedman: "Det är roligare att spela nu".


JÖNKÖPING. Fyra poäng på åtta matcher följdes snabbt upp av två raka segrar och ett stort kliv mot säkrare mark. Två vinster som har fått Modo att glömma bottenstriden helt och hållet - och drömma om en slutspelsplats.

– Vi tänker inte så mycket på det där. Serien är så pass jämn att det räcker att bara vinna några matcher för att helt plötsligt ligga i mitten, säger Modo-forwarden Anton Hedman till Nyheter24.

– Självklart blir stämningen alltid bättre när man vinner. Samtidigt ökar även självförtroendet och det blir lite enklare att vinna nästa match också.

"Vi får inte slappna av"

Det svänger verkligen fort i ishockeyns värld. Ena dagen förlorar man stort och den andra dagen vinner man glasklart. Men trots att Modo ändå har lyckats vinna två raka matcher, så är det fortfarande mycket mer som krävs för att laget ska ta sig upp från bottenträsket.

– Nu gäller det att fortsätta spela bra och inte slappna av. Vi måste fortsätta att vara på tå och ta fördel av de här två segrarna, säger Hedman och fortsätter:

– Men det blir bättre hela tiden. Vi har haft svårt att spela bra under tre perioder, eller så har vi spelat bra men tappat ändå. Det viktiga för oss är att hå ihop en bra match och hålla sig fokuserad och kall i 60 minuter.

"Vi är revanschsugna"

På onsdag drabbar Modo samman med HV71 - serieledarna som Modo hemmabesegrade med 4-3 så sent som i torsdag. Men det är även ett lag som Modo åkte på storstryk mot på bortais.

– Förra gången vi spelade där så fick vi ju stryk med 1-6, så vi är självklart väldigt revanschsugna, säger den 25-årige Hedman.

Han fortsätter:

– Och senast fick de till en väldigt sen kvittering i en match där vi borde ha plockat hemma alla tre poängen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!