Djurgården var nära en trepoängare - men tappade segern.
Djurgården var nära en trepoängare - men tappade segern. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
Hardy Nilsson kan knappast vara nöjd.
Hardy Nilsson kan knappast vara nöjd. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
Inte bra gjort av Djurgården.
Inte bra gjort av Djurgården. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
Frölunda nätade redan efter 20 sekunders spel.
Frölunda nätade redan efter 20 sekunders spel. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

De bortdömda målens match när Frölunda vann över Djurgården

Djurgården tappade mot Frölunda - åkte på ny förlust.

GÖTEBORG. Det blev en stekhet tillställning på Scandinavium när Frölunda gästades av Djurgården. Två bortdömda mål, en perfekt start och ett rasslande avslut - men till slut kunde ändå hemmalaget vända och vinna över DIF.

Klockan hade bara tickat i 20 sekunder när Anton Axelsson sköt in öppningsmålet efter ett snyggt förarbete av Fredrik Sjöström och brodern "Pebben" Axelsson. Ett mål som bäddade för en skön hemmaseger.

Men Djurgården kom tillbaka och kvitterade genom Mathias Tjärnqvist sent i den första perioden och precis innan pausvilan satte bortalaget även 2-1 - trodde de. Domarna dömde bort målet och menade att det fanns spelare i målgården. Daniel Tjärnqvist ordnade i stället 2-1 till Djurgården tidigt i mellanperioden, innan Christian Bäckman kvitterade för Frölunda.

Händelserik avslutning

Målproduktionen dock dock inte slut där. Mike Klubertanz satte 3-2 till gästerna och såg länge ut att bli matchhjälte. Då kvitterade hemmalaget med mindre än fem minuter kvar att lira - men även det målet dömdes bort av domarna. Men kvitteringen skulle ändå komma minuterna senare och Sjöström tog drabbningen till förlängning med sitt sena 3-3-mål.

Ett mål som innebar att Frölunda till slut, efter fem målrika övertidsminuter, kunde segra på straffar.