Max Grauers har mycket att tänka på.
1 av 2
Max Grauers har mycket att tänka på. - Foto: Daniel Stiller/BILDBYRÅN
Det går bra för laget. Men klubben blöder ändå ekonomiskt.
2 av 2
Det går bra för laget. Men klubben blöder ändå ekonomiskt. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Frölunda blöder - 25 miljoner kronor back

Ishockeyklubben Frölunda visar upp röda siffror: "Det här är ett bakslag".


Frölundas succésäsong

Frölunda har gjort stor succé efter 22 spelade matcher i elitserien och ligger på en andraplats, tätt bakom serieledaren HV71.

Laget har förlorat nio matcher, näst minst av alla lagen, samtidigt som de har plockat 14 segrar - näst mest av alla.

GÖTEBORG. Frölunda ligger på en andraplats i elitserien och ligger bara några poäng efter serieledaren HV71. Men utanför isen går det desto sämre för klubben, som i dag deklarerade att de kommer gå back med 20-25 miljoner kronor 2011/12.

– Det här är ett bakslag och självklart inte acceptabelt, säger ordförande Mats Grauers, som tog över posten i somras, till Göteborgs-Posten.

De röda siffrorna kommer naturligtvis som ett hårt slag mot klubben, som i vår hade målsättningen att klara plus minus noll i år. Något som alltså ser ut att bli en omöjlighet.

Samtidigt visar det även att tio miljoner kronor av årets förlustsiffror, hör till förra årets bokslut. Ett faktum som bevisar att förra årets förlust var betydligt mycket större än vad det hade rapporterats om.

– Jag gick in i en klubb som påstod att de hade rena böcker, säger Grauers bittert.

Kommer inte påverka sportsliga avdelningen

På onsdagens presskonferens presenterade klubben en ekonomisk plan som ska stoppa den ekonomiska blödningen, samtidigt som inkomsterna ska öka. Målsättningen - till nästa års bokslut - är att ännu en gång notera ett nollresultat.

Men själva laget kommer inte att påverkas nämnvärt trots miljonförlusten, menar Grauers.

- Vi kommer inte att göra avkall på den sportsliga målsättningen, säger han och menar att publiksiffrorna har stigit och att intresset kring Frölunda är större än på länge.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!