AIK vann - men var riktigt illa ute. - Foto: NIKLAS LARSSON/SCANPIX
Hemmalaget var nära att ledningen.
Hemmalaget var nära att ledningen. - Foto: NIKLAS LARSSON/SCANPIX
Timrå kom tillbaka från 5-1 till 5-4 - men orkade inte näta en gång till.
Timrå kom tillbaka från 5-1 till 5-4 - men orkade inte näta en gång till. - Foto: NIKLAS LARSSON/SCANPIX

AIK vann trots ny kollaps

AIK var riktigt illa ute mot Timrå. Men till slut kunde stockholmarna ändå ro hem trepoängaren.

STOCKHOLM. Från 6-2-ledning till 7-8-förlust hemma mot HV71. Nu var AIK farligt nära att tappa ytterligare en storledning - men räddades till slut av klockan när Timrå kom på besök.

Det började perfekt för gästerna, som tog ledningen genom Damien Fleury redan efter 1.41. Men glädjen blev kortvarig och bara sekunderna senare hade Richard Gynge kvitterat till 1-1. Och då exploderade hemmalaget.

Dick Tärnström satte 2-1 minuterna senare och Christian Sandberg drygade ut ledningen i mellanperioden, innan Gynge satte sitt andra mål strax därpå. Förnedringen bara fortsatte och Josh MacNevin gjorde 5-1 med drygt fem minuter kvar av den andra perioden.

Nära kvittering

Men då slutade AIK att spela. Timrå kom ut som ett nytt lag i den sista perioden och Simon Öneruds och Yared Hagos två snabba mål skickade jumbon rakt tillbaka in i matchen igen.

Desto värre blev det dessutom för AIK när Fredrik Bremberg styrde in Oscar Hedmans skott halvvägs in i den sista perioden. Ett mål som - turligt nog för AIK - blev matchens sista.