AIK överklagar snutnotan.
1 av 3
AIK överklagar snutnotan. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Gnagets ordförande anser att polisens kostnader redan har finansierats via skattemedel.
2 av 3
Gnagets ordförande anser att polisens kostnader redan har finansierats via skattemedel. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Överklagan går nu till Förvaltningsrätten.
3 av 3
Överklagan går nu till Förvaltningsrätten. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

AIK överklagar snutnotan till Förvaltningsrätten

AIK Hockey går till hård attack mot Carin Götblad och polisens beslut att fakturera klubben för att polisen ska göra sitt jobb.


Polisnotan:

Carin Götblads beslutet slår till mot sex olika föreningar i de tre största stockholmsklubbarna. AIK fotboll och hockey, Djurgården fotboll och hockey samt Hammarby fotboll och bandy.

Inledningsvis ska stockholmsklubbarna endast stå för 25 procent av den sammanlagda kostnaden, men att den efterhand ska öka ända till 100 procent.

STOCKHOLM. AIK har valt att överklaga polisens beslut att fakturera stockholmsklubben till Förvaltningsrätten.

– Inte bara vi, utan hela idrottsrörelsen vinner på att polisens beslut prövas av domstol, säger Peter Mellqvist, ordförande i AIK Ishockey AB till klubbens hemsida.

Polisens beslut avser att snuten nu ska börja fakturera de stockholmsklubbar som har ett aktiebolag i ryggen. Gnaget menar att överklagan var självklar och att kostnaderna redan är finansierade via skattemedel.

– Polisen tar betalt för fasta och gemensamma organisationskostnader för till exempel lokaler som inte är sammankopplade med det aktuella evenemanget. Sådana kostnader har staten redan finansierat med skattemedel. Polisen kan därför inte överkompenseras genom att ta betalt för dessa kostnader en gång till, avslutar Peter Mellqvist.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!