Modo har börjat vinna sina matcher.
1 av 3
Modo har börjat vinna sina matcher. - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX
Mattias Ritola har varit väldigt bra.
2 av 3
Mattias Ritola har varit väldigt bra. - Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
Björn Svensson.
3 av 3
Björn Svensson. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN

Nyförvärven nyckeln till Modos vändning

Modo jagar fjärde raka segern när AIK kommer besök.


Nyförvärven

Björn Svensson har bland annat gjort fem säsonger med Timrå. Men i våras lämnade den 25-årige liraren medelpad-laget för spel i Tyskland och sedan Schweiz, innan han sedan skrev på ett tvåmånaderskontrakt med Modo.

Och det har börjat väldigt bra för forwarden, som har ett mål en assist (två poäng) på tre matcher.

Desto bättre har det dock gått för Mattias Ritola, som kom till Modo efter att ha vägrat spela i AHL. På tre matcher har han lyckats göra ett mål och spela fram till tre stycken (fyra poäng).

ÖRNSKÖLDSVIK. Från kris till ett av seriens formstarkaste lag. Det har svängt fort för Modo, som kom ut som ett helt nytt lag efter uppehållet. Och forwarden Fredric Andersson vet varför det har gått så bra för dem.

– Vi fick in två nya gubbar i laget efter uppehållet, Mattias Ritola och Björn Svensson. Det har gett mer bredd i laget och hela laget har dessutom fått förnyad energi. Vi är inne i en positiv trend och självförtroendet har ökat, säger han till Nyheter24.

Modo har gått från att vara ett lag i desperat poängbehov, till att helt plötsligt jaga fjärde raka segern när AIK kommer på besök. Ett AIK som åkte på smisk av Ulf "Tuffe Uffe" Samuelssons mannar så sent som i förra veckan.

– Det kommer att vara två lag som kommer att jobba hårt. Jag hoppas att det kommer att se ut som det gjorde på Hovet, där det var vi som styrde och som bestämde, säger Andersson.

Hur känns det att ni snart kan vara över nedflyttningsstrecket?

– Vi har varit därnere ett tag nu och det vore jätteskönt att titta ned och se att det åtminstone finns två lag bakom oss. Det har inte varit roligt att vara där. Men nu är det dessutom väldigt jämnt, så det är nog inte mycket upp till en slutspelsplats heller, säger han och fortsätter:

– Vi har haft en bra trend efter upphållet. Det finns en bra länsla i laget och jag tror mycket väl att vi har alla möjligheter att ta ytterligare en seger på fredag.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!