Laget har släppt in flest mål.
1 av 3
Laget har släppt in flest mål. - Foto: Pontus Ferneman/BILDBYRÅN
Timrå måste börja vinna.
2 av 3
Timrå måste börja vinna. - Foto: Pontus Ferneman/BILDBYRÅN
Simon Önerud är förbannad.
3 av 3
Simon Önerud är förbannad. - Foto: Daniel Malmberg/BILDBYRÅN

Timrå är förbannade: "Vill visa att vi kan"

Timrå jagar fortfarande formen - och tiden börjar att rinna ut.


Timrås svaga säsong

Det har verkligen inte gått bra för Timrå, som är solklar jumbo efter 23 spelade matcher. Laget har endast lyckats skrapa ihop 20 pinnar och har tolv poäng upp till säker mark.

Laget har dessutom släppt in flest mål av alla, 76 stycken, samtidigt som de bara har har gjort 55 mål.

TIMRÅ. De har gjort nio mål på två matcher - men ligger alltjämt hopplöst sist. Turen verkar aldrig vilja komma till Timrå, som fortfarande krigar för att hålla huvudet över vattnet.

– Vi vill bara komma upp på banan igen och visa att man är lite förbannad. Man vill bara upp och spela igen, säger Simon Önerud till Nyheter24.

Inom kort har halva grundserien avverkats och laget har tolv poäng upp till en kvalplats. Men trots de mörka utsikterna vägrar Timrås 23-årige vänsterforward att ge upp.

– Har man hunnit komma så här långt efter på de inledande matcherna, då hinner man även komma ikapp, säger han och fortsätter:

– Alla i laget tror att vi kan vända på steken och än har ingen gett upp. Vi tar bara en match i taget och kollar inte så jäkla mycket på tabellen, sedan kommer vi per automatik att börja klättra.

"Revanschsugna"

Det gick dock inte så jättebra för Timrå i sin senaste match. Trots att de satte fyra baljor räckte det inte till. borta mot AIK, som till slut vann med 5-4 efter två svaga TIK-perioder.

– Vi var inte påkopplade för fem öre i varken första eller andra. Sen i tredje blev det en blandning av att vi kom upp och att AIK slappnade av. Men innan dess hade det ju varit jäkligt lätt för dem. Men vi inte värda att vinna eller spela oavgjort och vi var alla väldigt missnöjda efter matchen, säger Önerud till Nyheter24.

Men nu har ni ändå börjat göra mål. Känns det som om att det har släppt för er lite?

– Vi har gjort några i powerplay och några forwards har gjort ett par mål. Visst, nu har vi gjort nio mål på två matcher, men det är nog bara tillfälligheter. Vi vinner liksom hellre än att vi gör fyra mål och sen ändå förlorar med 4-5. Det spelar ju ingen roll om vi gör så många mål om vi ändå förlorar.

"Vårt spel - då vinner vi"

På fredag drabbar Timrå samman med Linköping. En match som lär bli tuff, men som verkligen inte är omöjlig.

– De är säkert jäkligt revanschsugna, vi har ju 2-0 mot dem den här säsongen, så det lär bli svårt. Men jag hoppas att vi spelar som vi gjorde mot dem senast, då vi plockade deras powerplay-spel och nollade dem där. Sedan måste vi naturligtvis sätta våra chanser. Spelar vi som vi ska och vill, då kommer vi att vinna, säger Önerud.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!